Posted on

Izboljšajte svojo držo

Dan za dnem preživimo ure in ure zgrbljeni nad našimi računalniki. Ko brezglavo brskamo po družbenih omrežjih, stegujemo vratove navzdol.

Svoja telesa zvijemo v položaj, ki nam najlažje omogoča ravnotežje med prenosniki in tipkamo iz udobja kavča. Posledično so tudi naša telesa vedno bolj »lena«, saj se prilagodijo nezdravi drži po najmanjši liniji odpora.

Poleg tega lahko slaba drža tudi boli. Lahko povzroči bolečine v vratu, zgornjem delu hrbta, ramenih in spodnjem delu hrbta, in ker vaše telo ni poravnano, lahko povzroči celo poškodbo.

Magnetni korektor drže

Če se vam to zdi znano, razmislite o korektorju drže. Te naprave so na voljo v različnih oblikah.

Nekateri izgledajo kot pas, ki se prilega čez ramena ali spodnji del hrbta. Druge so majice s posebnimi vložki, ki vam pomagajo, da se spomnite, da aktivirate določene mišične skupine.

Spet drugi so opremljeni z blazinicami, ki se vam prilepijo na hrbet in vas z vibracijami ali drugimi znaki (na primer telefonski alarm) opomnijo, da sedite vzravnano. Nekateri te metode celo kombinirajo.

Vsem korektorjem drže je skupno to, da so zasnovani za odpravljanje mišičnih neravnovesij, ki nastanejo, ko dlje časa preživimo v nezdravih, fiksnih položajih. Medtem ko se mišice na sprednjem delu prsnega koša (prsne mišice) nagibajo k temu, da postanejo napete, se bodo mišice v zgornjem delu hrbta, vključno s srednjo zanko in romboidi, verjetno prenategnile. Korektorji lahko pomagajo aktivirati mišice, ki niso bile dovolj obremenjene, in jim dajejo vodilo, kje morajo biti.

Korektor drže vidno pomaga izboljšati vašo držo
Neviden, zato ga lahko brez problema nosite pod oblačili

MAGNETNI KOREKTOR DRŽE vam bo pomagal pri svobodnem gibanju, ne da bi se morali ustaviti in razmisliti o svoji drži. Korektorji nam omogočajo, da gradimo na naših proprioceptivnih čutilih in nam zagotavljajo boljšo zavest o tem, kakšna je dobra drža in kaj moramo storiti, da jo dosežemo.

Zaradi magnetne terapije in velike opore, ki jo nudi, je zelo učinkovita rešitev za ohranitev lepe in pravilne drže ter za preprečevanje bolečin v hrbtenici.

Zato si zagotovite svojega še danes in poskrbite za lepo, zdravo držo. Vaše telo vam bo hvaležno.


PREBERI TUDI….