Varnost podatkov

Varnost podatkov

Administrator spletne trgovine extragifts.com, NEW FLAME, spletna trgovina, doo, se zavezuje k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov v skladu z Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1).

Prodajalec v poslovne namene zbira naslednje uporabniške podatke:

  • ime in priimek
  • naslov prebivališča
  • e-poštni naslov (uporabniško ime)
  • kontaktna telefonska številka
  • šifrirano uporabniško geslo
  • drugi uporabniki vnesejo podatke preko obrazcev na spletni strani

Prodajalec ne odgovarja za točnost vnesenih podatkov.

Za zagotavljanje varnosti na spletu se zbirajo tudi IP naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletne strani. Ob dostopu do spletne strani vsak uporabnik prejme sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Sistem spletne trgovine lahko v vaš računalnik shrani tudi nekatere trajne piškotke: identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene izdelkov (če želite vedeti, katere izdelke ste že ocenili) in štiri piškotke Google Analytics (analize obiskov spletnih strani) .

Vsi zgoraj navedeni podatki, razen piškotkov, so na strežniku trajno shranjeni. Sejni piškotki se začasno shranijo v predpomnilnik strežnika za čas obiska in se po eni uri nedejavnosti izbrišejo, trajni piškotki pa se shranijo v uporabnikov računalnik.

Adiminstrator lahko uporabi anonimizirane podatke za namene statističnih analiz.

Skrbnik si pridržuje pravico do uporabe zbranih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, razen če uporabnik takšne uporabe izrecno zanika.

Skrbnik zbranih podatkov ne bo delil z nepooblaščenimi subjekti. Dostavne službe bodo prejele le bistvene podatke, potrebne za pravilno dostavo (ime, naslov, kontakt). Z uporabnikom bomo vzpostavili stik samo prek sredstev za komuniciranje na daljavo, če uporabnik tega izrecno ne prepove.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbira in obdeluje skrbnik, bodo razkriti le, če je treba upoštevati zakon ali v dobri veri, da so taka dejanja potrebna za sodne postopke ali državne organe in za zaščito pravnih interesov spletne trgovine ali lastniške družbe.