Posted on

Kako pravilno očistiti kozmetične čopiče za ličenje

Umazani čopiči in gobice so leglo bakterij – in posledično lahko povzročijo izbruhe aken.

Študija iz leta 2016, osredotočena na lepotilne izdelke v salonih, ki jih uporablja več potrošnikov, je pokazala, da so vsi pripomočki za kožo in oči onesnaženi z bakterijami. Glivice ali kvasovke so bile najdene tudi v 19% uporabljenih čopičev za ličenje. Ključnega pomena je vedeti, kako očistiti čopiče za ličenje, kako pogosto to početi in kdaj je čas, da jih preprosto le še zavržete.

Vsak dan nanašamo ličila s pripomočki za ličenje na svoj obraz in oči. Oblikujemo in poudarjamo obraz s čopiči za ličenje, vendar, kako pogosto očistimo naše najpogosteje uporabljene čopiče. Ni dovolj, da jih vsak mesec temeljito umijete. Po mnenju dermatologov in vizažistov bi morali svoje pripomočke veliko pogosteje čistiti, da bi preprečili kopičenje bakterij, ki lahko povzročijo izbruhe nepravilnosti na koži.

Ko se ta ličila postarajo, lahko začnejo kopičiti bakterije, bakterije pa se lahko preveč razrastejo na površini čopičev za ličila, ki nimajo nobene antibakterijske ali protiglivične zaščite. Pravzaprav vemo, da na čopičih za ličenje rastejo bakterije in glivice, vendar ne vemo, kako pogosto je to.

V nadaljevanju preberite nasvete strokovnjakov za umivanje čopičev, skupaj z idejami za čistila za čopiče, orodja in vse informacije, ki jih potrebujete, da bo vaš obraz popolnoma brez glivic in kvasovk.

Kako pogosto bi morali čistiti čopiče za ličila?

Ni enega odgovora, kdaj natančno morate očistiti čopiče za ličenje, vendar se umetniki ličenja in dermatologi na splošno strinjajo, da je odgovor: pogosto.”Priporočam, da čopiče za ličenje umivate vsaj vsaka dva tedna ali večkrat, če opazite, da so na čopiču vidna ličila,” pravi dr. Ciraldo, ugledni ameriški dermatolog.

Legendarna vizažistka Bobbi Brown je še bolj konzervativna in se odloči za pranje svojih čopičev enkrat na teden. Ker te ščetke uporabljate na obrazu, je prav, da so čiste.

Umetnica ličenja Kat Sketch iz Houstona , ki ima več kot 200 čopičev, med katerimi lahko kroži, jih opere približno vsaka dva tedna. Če pa nimate na voljo celotnega kompleta vizažistov, bi raje, da se umivate še pogosteje. “

Po besedah vizažistke Ashleigh Ciucci lahko redno čiščenje vaših čopičev za ličenje podaljša življenjsko dobo ščetin in poskrbi za boljši nanos izdelka. “Dlake krtač in gobice so porozne, zato zadržijo olja, ostanke in bakterije,” pravi. “Če so vaši čopiči umazani, bo vaš nanos lisast in mešanje bo težavno.”

3 načini kako doma brez posebnih čistil očistite svoje kozmetične čopiče

1.Alkoholni kis in limona

Kis je ena najbolj razširjenih in oboževanih nestrupenih čistilnih sestavin. Uporabite ga lahko za ribanje stranišč, loščenje ogledal in oken in da, celo razkuževanje čopičev za ličenje .

Za pripravo tega naravnega čistila zmešajte 2 žlici belega kisa s skodelico tople vode.

Ščetine vmešajte v mešanico, sperite, potopite v svež limonin sok, ponovno sperite in po potrebi ponavljajte, dokler voda ne steče čista.

2. Soda bikarbona

Ta čudež iz ene sestavine uporablja moč raztapljanja alkalij, da razgradi umazanijo in slaba olja v vaših čopičih. Natrijev bikarbonat – bolj znan po uličnem imenu soda bikarbona. Alkalnost je protistrup za bakterije, ki uspevajo v nevtralnih ali kislih pogojih, zato se običajna kuhinjska sestavina tako pogosto uporablja kot sredstvo za globinsko čiščenje.

Samo dodajte čajno žličko sode bikarbone v kozarec vode sobne temperature in pustite, da se vaši čopiči namakajo v mešanici 20 minut (brez skrbi: soda bikarbona ni jedka). Po potrebi sperite in ponovite s svežo količino vode s sodo bikarbono, dokler voda ne postane bistra.

Ker 500g sode bikarbone stane le približno 1,50 € , je to verjetno najbolj ekonomičen način čiščenja kozmetičnih čopičev.

3. Uporabite otroški šampon


Če katerega koli vizažista vprašate za nasvet številka ena za čiščenje umazanih čopičev, bo verjetno rekel otroški šampon. Za začetek spustite ščetine pod mlačno vodo in nato na dlan nanesete kapljico šampona.

Nato primite svojo vlažno krtačo in vrtite ščetine v dlan, da jih prekrijete s peno. Ko v ščetinah ni več ostankov ličil, ponovno sperite glavo z mlačno vodo.

S prsti iztisnite odvečno vodo. Če je voda bistra, je vaša krtača čista! S papirnato brisačo posušite ščetine in jih sproti preoblikujte.

Pravilno sušenje je najpomembnejše

Otresite odvečno vodo in popivnajte ščetine s čisto brisačo, da odstranite čim več vlage. Nato en konec brisače zvijte, ročaj krtače položite na zvit del tako, da je glava krtače nagnjena rahlo navzdol. Ne želite, da voda pronica v ročaj, ker lahko to vpliva na združevanje ščetin in na sam ročaj. Če potrebujete, da se vaši čopiči do jutra posušijo, jih položite na pekač za piškote, obložen s podlago za peko kot dodatno zaščito, in jih postavite v pečico. Ni vam treba vklopiti pečice, saj kontrolna lučka doda malo toplote in jim pomaga hitro sušiti čez noč.

Znak, da so vaši čopiči pripravljeni za zamenjavo

Če začnejo ščetine čezmerno odpadati, je morda čas, da jo zamenjate. Bodite prepričani: »Če svoje ščetke negujete, bi morale trajati leta.

Sedaj pa pomislimo, kdaj sem nazadnje očistila svoje čopiče? Se ne spomniš? Potem je najverjetneje čas, da jih zamenjaš in začneš znova, saj so le-ti najverjetneje polni bakterij.


Če iščeš popoln komplet za nanašanje ličil imamo zate posebno ponudbo. Komplet 24-ih profesionalnih kozmetičnih čopičev, poleg katerih dobiš še praktično torbico za shranjevanje. Pa vendar pomislimo, niso samo bakterije, ki jih nanašamo na obraz, ko naši čopiči niso redno čiščeni, nanašamo tudi prah v kolikor imamo čopiče shranjene na prostem.

PROFESIONALNI KOZMETIČNI ČOPIČI

Da boš lahko svoja ličila nanesla kot vsak profesionalec, potrebuješ ta set 24-ih kozmetičnih čopičev.

S priloženo torbico za čopiče pa bodo ti ostali varno shranjeni do naslednje uporabe.